Бабусині страви: "Зелений борщ з кропивою в мультиварці"

Бабусині страви: "Зелений борщ з кропивою в мультиварці"

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 0,5 курки
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • Великий пучок кропиви
  • 1 буряк
  • Спеції за смаком
  • Свіжа зелень
  • Сіль

  • Спосіб приготування:

    Крок перший. Кладемо в чашу мультиварки курку, заливаємо її водою, варимо одну годину в режимі * гасіння *.

    Крок другий. Виймаємо куряче м'ясо з мультиварки, бульйон проціджуємо. Потім нарізаємо м'ясо шматочками. Чистимо картоплю, буряк і моркву, промиваємо їх.

    Крок третій. Морква і буряк нарізаємо брусочками, а картоплю дрібними шматками. Ріпчасту цибулю чистимо, розрізаємо навпіл. Кладемо підготовлені продукти для борщу в чашу мультиварки.

    Крок четвертий. Виливаємо проціджений бульйон в чашу, додаємо до нього сушену петрушку.

    Крок п'ятий. Включаємо на 1:00 режим * гасіння * в мультиварці. Цим часом перебираємо кропиву, видаляємо коріння, промиваємо її в холодній воді і нарізаємо великими шматками. Чим більше кропиви в борщі, тим корисніше і смачніше він буде (працюємо в гумових рукавичках, інакше можна обпектися об кропиву).

    Крок шостий. На 35-ій хвилині гасіння борщу, відкриваємо кришку мультиварки, додаємо до нього чорний перець, кропиву і спеції за смаком. Перемішуємо борщ.

    Крок сьомий. Даємо борщу покипіти дві хвилини в режимі * варіння на пару *, а після знову ставимо попередню програму. Готовий борщ з кропивою, дуже смачно подавати до столу зі сметаною.