"По ситуації в Смелі" - Олександр Карпюк

"По ситуації в Смелі" - Олександр Карпюк

Як адекватний блогер, який за все гарне та проти всього поганого, я повинен написати пост, про те, яка ми правова держава, і цей кримінальний тип зі Смели повинен відповідати за законом, і все таке.

Але нажаль- воно так не працює.

В таких містах як Смела, та і в містах побільше, цей криміналітет- це як правило друзі, або старі знайомі мера, губера, суддів, та начальників поліції. Це люди які в системі багато років. І любий подібний хіпеш, це просто для місцевої влади привід замʼяти конфлікт по тихому, але продовжити як було.

І можна казати про закон, але його немає. Місцеві корупційні звʼязки більш стійкі, ніж закон.

Я ж теж за закон. Тому вважаю що з смелівськими тітушками треба звісно по закону.

Але.

Якщо б наприклад, в черговий раз коли сталась така ситуація, в фейсбуці хтось, не знаю, Юрій Гудименко, Кухарчук, неважливо, от хтось запитує - ну що ж це таке і хто ці люди які творять таку діч?

 А їм у відповідь підписники: - Так це ж от такі бандюкі, а проживає глава ось тут, а ось тут їх спортклуб, а ось тут вони бухають у барі, а ось це їх продовольчі магазини, і взагалі ось цих вони кришують, ось так живут.

Нічосє- каже фейсбук спільнота- То давайте їхати у гості.

Після чого робиться у фейсбуці подія, зʼїздити у гості наприклад у Смелу. Ветеранами та близькими до цього кругу. І в окремий день, в місто приїзжає якась група активістів, щоб запитати у учасників, як же так сталося. Шукає цих учасників подій по місту, задає питання поліції, як їм тут живеться одночасно і під бронею держави, і під кришею тітушек, ну і далі, поки не отримає всі відповіді на питання. Бажано зі стрімами, та запитаннями меру чи губеру в прямому ефірі. Іноді нецензурно, для кращого опрацювання інформації.

Ось тоді система щось буде робити щоб не шкваритись.

А поки, все що тут є- це просто фейсбучні емоції та чергова нетривіальна задача владі відмазати чергового місцевого царька.

Але я за законні методи. Прошу записати це окремо.