Бабусині страви: "Польський Борщ"

Бабусині страви: "Польський Борщ"

Інгредієнти:

  • М'ясо (яловичина на кісточках) - 1 кг
  • Буряк - 3 шт
  • Морква - 1 шт
  • Сметана - 200 г
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Петрушка
  • Сіль
  • Перець чорний (мелений, за смаком)

  • Спосіб приготування:

    1. Яловичину викласти в холодну воду і варити, поки м'ясо відстане від кісточок. Коли зварилася, вийняти і покласти в бульйон очищену буряк і варити до напівготовності. Вийняти.

    2. Покласти в бульйон очищений корінь петрушки. Довести до кипіння.

    3. Морквину порізати на невеликі кубики, покласти в бульйон. Довести до кипіння. М'ясо порізати. Буряк порізати на кубики посередні - більше, ніж для вінегрету. Всe викласти в каструлю і довести до кипіння (стежити, щоб не перекипало).

    4. Посолити, додати лавровий листок. Можна трошки капнути оцту - не більше 1 кавової ложечки.

    5. Сметану змішати з борошном, щоб не було грудочок. Вилити в каструлю, добре перемішати, довести до кипіння і зняти з вогню.

    6. Додати дрібно порізану петрушечку і чорний, мелений перець - це краще додавати вже в тарілку.

    7. Польський борщ дуже добре їсти з кисломолочними пиріжками з картопляною начинкою. А за старих часів його їли, просто заїдаючи сухим картопляним пюре замість хліба.