"ДЕОЛІГРАХІЗАЦІЯ НАКРИВАЄТЬСЯ ТИХО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ДЕОЛІГРАХІЗАЦІЯ НАКРИВАЄТЬСЯ ТИХО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Омбудсмен Людмила Денисова направила спікеру Разумкову листа, де попросила законопроект Зеленського про деолігархізацію перед другим читанням відправити на розгляд Венеційської комісії. Враховуючи те що Разумков і сам виступав з критикою законопроекту і категорично уникає стрьомних задумів ОПУ (типу санкцій РНБО), вирогідність що законопроект відправиться до Венеційської комісії, доволі велика. А враховуючи що цей законопроект порушує зразу кілька статей Конституції України, і що його розкритикував профільний комітет ВР – висновки Венеційської комісії передбачити не складно.

  За логікою на Банковій зараз мусить статися істерика. Бо саме закон про деолігархізацію (читай – про боротьбу з Порошенко) був ледь не останнім піар-фетишем, який лишився у зеленої влади. Не виключаю, що дика заява Стефанчука, ніби президент може розпустити ВР – з цієї ж опери. Це – попередження нардепам, аби й не думали бунтувати проти Офісу президента, бо інакше розпустять, мовляв. Але є проблема. По-перше, юридичних підстав для розпуску нема. А по-друге, і як похідне від першого, ОПУ може стикнутися з бунтом і спікера Разумкова, і частини своєї фракції – тих нардепів яким з ВР тільки назад у тамади і безробітні.

 І ще. Якщо зараз стануться дострокові вибори, «Слуга народу», ОПЗЖ і «ЄвроСолідарність» наберіть приблизно однакову кількість голосів. А це означатиме, що «слугам» доведеться або створювати коаліцію з ОПЗЖ (для них це могила), або – іти на нові перевибори. Бо після 2,5 років переслідувань і цькувань які зелені влаштували Порошенку і його прибічникам, вірогідність коаліції «слуг» і ЄС – між нулем і нічим. Тут така каша завариться, що Зеленському різко стане не до рейтингів. Так що слова Стефанчука – блеф від і до.

  Здається стає зрозуміло, чому Ринат Ахметов на своєму телеканалі з деоліграхізації відверто сміється і знущається. Просто на відміну від посполитих все ще віруючих у «Вовчика гарного», юристи Ахметова перспективи президентських фантазій зрозуміли давно. І зробили висновки. А нині – реалізація.