"Країна злодіїв і країна-злодійка" - Павло Бондаренко

"Країна злодіїв і країна-злодійка" - Павло Бондаренко

Лише у 1920 році за інформацією газети "The New York Times" лише в банках США та Швейцарії на особистих рахунках товариша Леніна було 75 мільйонів швейцарських франків;

Троцького – 11 мільйонів доларів та 90 мільйонів франків;

Зинов’єва – 80 мільйонів франків; Дзержинського – 80 мільйонів франків.

На особистих рахунках Троцького у другій половині 20-х років лише у найважливішому федеральному резервному банку США "Bank of New York" зберігалося уже 80 мільйонів доларів. Один мільйон тодішніх доларів – це зараз приблизно 25 мільйонів.

Так що нинішні злодії у владі - "ніщєброди" порівняно з більшовиками.

Мало кому відомо про "Золоту блокаду". У 20-х роках ХХ ст. через позицію головних кредиторів Російської імперії – Франції, Великої Британії та США було заборонено купувати золото з більшовицької Росії. Воно офіційно вважалося краденим.

Але знайшлися такі, хто грав роль скупників краденого – бариг. У Москві золото переплавлялося у нестандартні зливки без жодних розпізнавальних знаків (клейм) – т. з. «свинки» і через Прибалтику таємно вивозилося до нейтральної Швеції, де продавалося на 25% нижче вартості.

На Королівському монетному дворі його переплавляли у стандартні зливки і маркували шведськими клеймами. Далі крадене золото через Стокгольмську біржу йшло на торгівельні майданчики Європи і Америки, де його залюбки купували приватні банки.

Усі знали про ці оборудки, але нічого вдіяти не могли – офіційно золото вважалося "шведським" і довести зворотне було неможливо.

А ви знали, що в 1921-1922 роках у Південній Африці було призупинено видобуток алмазів – ріка діамантів з Росії, що їх за безцінь розпродували більшовики, набиваючи грошима свої закордонні рахунки, зробила цей бізнес невигідним.

А ви знали, що Ленін завжди носив "буржуйський" котелок і лише після "революції" змінив його на пролетарського картуза, прилюдно демонструючи аскетизм та скромність. Проте жив у "віджатому" величезному маєтку, їздив на "віджатих" розкішних автівках з царського гаража, а в закордонних банках мав десятки мільйонів крадених доларів, франків та фунтів стерлінгів.

P.S.

Цей текст - уривок з нової книги, автором якої маю честь бути і яку ми зараз готуємо до видання. Про реальну картину життя в СРСР. Про невідомі, маловідомі та забуті факти й події.

"СУТІНКОВА КРАЇНА"

Наразі її можна передзамовити (передплатити) за пільговою ціною. Також будемо шалено вдячні меценатам та спонсорам: завдяки вашій посильній фінансовій допомозі матимемо можливість дарувати книги бібліотекам - нещодавно бібліотеки Донеччини отримали подібний подарунок.

Деталі за посиланням: https://pavlopraviy.blogspot.com/2021/08/blog-post_2.html