"«СЛУГИ НАРОДУ» І ВІЙНА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"«СЛУГИ НАРОДУ» І ВІЙНА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Прибічники ЗЕ люблять просторікувати про те як і де перебувають під час війни родичі Петра Порошенка та прихильники опозиції. Проти волі складається враження ніби родичі депутатів–служок масово відправилися на фронт. Та детальне ознайомлення із ситуацією всередині «Слуги народу» показує, що все категорично не так. 

Взагалі лідери «Слуги народу» люди доволі молоді і тому почасти мають дітей-школярів, які мобілізації не підлягають. Саме така ситуація у родині Володимира Зеленського, відомого тим, що чотири рази косив від армії. На відміну від Ющенка і Порошенка, які строкову службу в армії служили і не ховалися. 

Окрема тема – високопосадові «служки», що є старими холостяками. Наприклад голова офісу президента Андрій Єрмак у свої 53 ще й досі неодружений і дітей (принаймні офіційно) не має. Що за особиста драма сталася у «сірого кардинала» сучасної України – історія мовчить. Натомість відомо, що в АТО брав участь брат Єрмака Денис – той самий, що став героєм записів, оприлюднених Гео Леросом. Зі слів генерала Буданова Єрмак-молодший брав участь в обороні Києва і наче одружився під час тих подій. Більше про нього – ані мур-мур. 

Ну, про Олексія Порошенка теж відомо що він брав участь в АТО, як офіцер-мінометник. Наразі Олексій Порошенко не воює – він всього лише очолює корпорацію, що є найвідомішим в світі українським брендом та сплачує до бюджету країни мільйонні податки. 

Так само як Єрмак, холостякує колишній діловий партнер Зеленського і колишній заступник Єрмака Сергій Трофімов, відомий як затятий лобіст Московської церкви. Про його сім’ю не відомо нічогісінько. Натомість відомо, що від 30 березня поточного року Трофімов не держслужбовець, але стати на захист України він не поспішає. 

До речі, про «Квартал 95». Пресою свого часу хутко розлетілася новина, що актори «Кварталу 95» Олександр Пікалов і Володимир Мартинець служать у Національній гвардії. МВС на запит депутата Ар’єва деталізувала місце їхньої служби – це ВЧ 3066, себто 27-а Печерська бригада НГУ. Ця бригада справді бере участь в бойових діях, проте основний її профіль, згідно відкритих джерел такий: «Бригада виконує завдання з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних та охорони судів та установ правосуддя». Пікалов і Мартинець регулярно беруть участь у виступах «Кварталу 95». 

Проте, вони бодай числяться на службі. Бо син Сергія Шефіра, іншого ділового і політичного партнера Зеленського, на службу навіть не потикається. Зате вже став фігурантом розслідування «Бігус.інфо», бо отримав у Верховній Раді 600 тис. грн. як помічник нардепа зі «Слуги народу» - як раз того, дружині якого Зеленський продав земельну ділянку і нерухомість. 

Але повернемося до партії «Слуга народу». Прямо до керівництва. Голова «Слуги народу» Олена Шуляк у 2022 році стала фігуранткою скандалу, коли з’ясувалося що 9 березня (коли під Києвом точилися бої, а Петро Порошенко забезпечував евакуацію людей з Ірпеня) чоловік і брат Олени Шуляк виїхали за кордон та вивезли $ 1,3 млн, колекцію ікон, п’ять годинників й три коштовні шуби. Без коментарів. 

Олесь Стефанчук, син спікера Верховної Ради, прославився у липні 2023 р., коли виставив у соцмережах свої фото з вечірки у Лондоні. Ну, це тоді коли його однолітки з України не можуть виїхати навіть на навчання. Стефанчука-молодшого - випускають, либонь, він не Порошенко аби йому виїзд забороняти. 

Син Гетманцева навчається у Британії і його татусь вперто відмовчується про прийняття свого чада на військовий облік. У Британії вчитися - злочин для сина Порошенка, сину Гетманцева можна – не переплутайте. 

А тим часом, з навчальної частини на фронт повернувся депутат ЄС Погребиський. З фронту не вилазить депутат ЄС Прозапас. Загинув екс-депутат Олег Барна. Комісований з фронту через хворобу екс-прокурор Юрій Луценко. Воює і був поранений екс-міністр Володимир Омелян. Небіж Петра Порошенка – на фронті. І це далеко не повний перелік.

Але про це прибічники ЗЕ воліють не розповідати.