Україна та міжнародний тероризм: росія запустила чергову ІПСО

Україна та міжнародний тероризм: росія запустила чергову ІПСО

Росія запускає чергову ІПСО, метою якої є дискредитація України в очах її партнерів. І, за класичною калькою, ця ІПСО присвячена тому, що Україна стає центром міжнародного тероризму. Класичною, оскільки російські та навколоросійські інформаційні майданчики з 2014 року використовують цю кальку для своїх ІПСО.

Наймасштабнішою ІПСО на цю тему була операція, метою якої було запобігти наданню Україні безвізу через культивацію загрози проникнення ІДІЛ в ЄС через Україну. Саме тоді російські голови, що говорять, стали культивувати наратив про те, що Україна – це перевалочна база ІДІЛ!

Але повернемося до наших баранів.

Днями таке собі турецьке видання як Aydınlık опублікувало статтю про те, що Україна проводить переговори з терористичним угрупуванням “Хайят Тахрір аш-Шам” у Сирії, з метою їхнього залучення до операцій проти росії. Мета операцій – вчинення терактів проти росіян у зонах оперування ХТШ.

Причому рівень залучення ІПСО говорить сам за себе. У даному випадку це не просто публікація в нікчемному виданні Aydınlık, яке фінансується з, неймовірно, росії, а до того обслуговував, неймовірніше неймовірного, комуністичну партію Туреччини, яку підтримали такі ж нікчемні майданчики російського сірого сегменту. Ні.

Статтю одразу підхопили Газета.РУ, Україна.РУ і ось, навіть темна богиня гранованої склянки та малосольного огірка, чемпіонка бавовни у 100 грамів без закуски, марія захарова ретранслює цей наратив, називаючи Україну новим міжнародним терористичним угрупуванням.

Що ж, ціль ІПСО гранично ясна. Це дискредитація України та керівництва країни в очах партнерів, звинувачення її у контактах із терористичними організаціями, особливо напередодні 11 вересня. Причому запустили розкрутку цією ІПСО на найвищому рівні і ось що важливо.

Нещодавно в росії було здійснено кривавий терористичний акт у Крокус-Сіті-Холл, відповідальність за який взяли на себе ІД-Хорасан. Але практично всі представники російських силових структур в одну горлянку продовжують стверджувати, що за терактом стоїть Україна. При цьому представники ХТШ у росії присутні у багатьох регіонах і протягом кількох років регулярно робили теракти.

По суті, що ІД-Хорасан, що ХТШ, що Хізбутахрір, якщо вчинять черговий терористичний акт у росії, то в цьому автоматично звинувачуватимуть Україну, але ніколи не визнають, що чергова кривава різанина – це провал російських спецслужб у питанні запобігання загрозам.

І підготовку саме такого характеру зараз на найвищому державному рівні проводять у росії. А тому, росіяни, ваші спецслужби про вас думають. Думають як про витратний матеріал і не більше.