Бабусині страви: "Котлети в мультиварці"

Бабусині страви: "Котлети в мультиварці"

Інгредієнти:

  • 300 г свинини
  • 300 г яловичини
  • 100 г батона
  • 1 яйце
  • 50 г молока
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. л. соняшникової олії
  • 50 г води
  • 2 ст. л. борошна
  • Чорний мелений перець
    Сіль

  • Спосіб приготування:

    Готуємо всі продукти. Цибулю очищаємо, а м'ясо гарненько миємо під проточною водою.
    Необхідно приготувати фарш. Для цього телятину, свинину і цибулю ріжемо на шматки.
    М'ясо і цибулю пропускаємо через м'ясорубку.
    Батон необхідно замочити в молоці.
    Тепер фінальний етап приготування фаршу: додаємо до нього яйце, батон, подрібнений часник, солимо і перчимо.
    Далі потрібно зліпити котлети, вмочаючи фарш в борошні.

    Котлети краще робити невеликі і красивої круглої форми.
    Беремо каструлю і її дно змащуємо олією. Кладемо котлети в каструлю.
    Мультиварку включаємо в режимі «Випічка» на 20 хвилин.
    Через 10 хвилин котлети перевертаємо на інший бік і готуємо ще 10 хвилин.
    Тепер вимикаємо мультиварку, вливаємо в неї воду, закриваємо кришкою і включаємо режим «Гасіння» на 1,5 години.
    Через цей час котлети будуть ароматні, ніжні і соковиті. На підігріві їх можна тримати не більше двох годин, інакше стануть сухими. Приємного апетиту!