"Нажаль... Маємо те, що маємо" - Елена Кудренко

"Нажаль... Маємо те, що маємо" - Елена Кудренко

США надали нам смаколиків в оборонній сфері, допуск до різних програм тощо, але я впевнена, що Зеленський не розуміється, що воно та як в 90% пунктів.

Ні, скажу інакше: роль Зеленського в поїздці в США - не самому розробити програму дій, провести переговори, вибороти щось для країни - це зробили, розробили, підготовили, вибороли БЕЗ нього. З одного боку ті люди, які поїхали туди заздалегідь та зробили певну роботу. З іншого боку - самі американці, бо це було їх рішення незважаючи на наявність чи відсутність в Україні такого президента, як Зе. Ми ж пам'ятаємо, як наш преЗедент готується до зустрічей, що за ним міністри бігають та вмовляють дружину допомогти.

Це не сарказм, це, нажаль, факт. Це те, що ми маємо. Бо хтось вирішив, що воно буде схоже на шоу - тут підписати, там посміхнутись на камеру.

А воно ось як - дивно, коли хочуть і фінансовий рай, і заводи-дороги, і "закінчити війну" - і Зеленського. Бо це все не вживається разом. Щось у цьому списку зайве.

Мені як українці легше від розуміння того, що ми, як воююча країна, щось отримуємо саме в оборонній сфері. Сьогодні натрапила на такий комент десь під рекламою депутата:

- а чого ви обіцяєте проукраїнське місто, боротьбу з сепаратизмом тощо, якщо станете мером? Це важливо, так, але важливіше ж вулиці заасфальтувати, ліхтарі щоб працювали, зробіть стратегію економічного розвитку. Ось що нам треба!

Е, ні, думаю. Так у вас не буде ні хліба, ні житла. Бо якщо місто, країна вибирають спочатку матеріальне, а потім політичне (що прирівнюється к існуванню тої країни взагалі), то може поряд з агресором не буде взагалі нічого. Пріоритети повинні бути інші. Одразу розумію, за кого вони там голосували.


А щодо рівня Зе, то нас взагалі прямо Столтенберг запрошує, "підходьте вже ближче, ну чого ви! Ми ж можемо й базу розмістити, якщо маякнете!" І тісніша співпраця в цій сфері - це скоріше інерція від рішучих дій попередників плюс геополітичний розклад на сьогоднішній день, і дії чи навіть бездіяльність нашого преЗе тут майже не мали впливу. Я кажу про особисто його внесок.

До того ж хтось на диво не чує та не бачить прямого тексту:

- Володья, у вас Ермак- рашн шпион.

- А? Шо?

- Ермак работает на раша!

- Саша? Маша? Шо?

- Ваш Ермак сотрудничает с рашн федерейшн!

- Спасибо, мы тоже рады нашей встрече!.. Прилетайте к нам, в Украину!..

***

Про мою книгу "Сині грози" прочитати можна тут: https://www.pro-vlasne.net/?p=3540

Замовити можна тут: https://dipa.com.ua/index.php?route=product%2Fproduct...

Або в мене в фб. Книга вже в наявності.