"Відносини перейшли на новий рівень..." - Валерій Прозапас

"Відносини перейшли на новий рівень..." - Валерій Прозапас

Звичайно, цей візит до США не став катастрофою.

Катастрофа відбулася ще в 2019 - і тепер цей президент кілька років неуспішно розгрібатиме її наслідки, а наступники вже як піде.

Він не вміє читати мову дипломатії, бо справді думає, що раз особисто Байден не спитав про Коломойського, "вагнерівців", системну планову корупцію, правове свавілля, зупинку реформ і підмахування реваншистам - то "все пройшло продуктивно".

Ну продуктивно так продуктивно.

Тільки от втрата транзиту від "Потоку-2" це вже реальність, до якої ніхто не буде готуватися, бо у нас "немає часу на стратегію".

Відновлення співпраці з МВФ, схоже, не світить, хіба що у вигляді ковідних подачок.

Ніяких принципових відповідей на "чому ми не в НАТО" нема, і бути не може - бо у вас Мілованов в Укроборонпромі, а солдатам затримують виплати.

І хтось чув про санкції проти Кремля через постійне порушення домовленостей та обстріли мирного населення?

Передані списки заручників це ритуальний піар-хід, на який Путіну начхати, бо Цемах і беркутівці вже в нього, тому спроба таким чином перекласти проблему на Штати виглядає жалюгідно, як браслєтікі перед носом Ердогана.

А так да, "відносини перейшли на новий рівень", шкода, що про це не було сказано на спільному брифінгу, або просто журналістам, бо Зеленський до них не вийшов.

В спільній же заяві перелічено все, що сформулювали ще під час першого візиту до США президента Порошенка", і це дійсно залишає вікно можливостей.

Як і афганцям, Україні американці чітко кажуть - "Бийтеся!"

Побачимо, як битиметься президент Зеленський.

І з ким.