«Готуємося до зустрічі Трампа з Путіним» - Олег Пономар

«Готуємося до зустрічі Трампа з Путіним» - Олег Пономар

Не хочу наганяти хмари, але ми маємо бачити загальну картину того, як різко змінилась риторика Трампа протягом останнього місяця. Ми маємо бачити всі пазли, аби завтра для нас не було сюрпризів. Отже.

Дональд Трамп фактично зірвав саміт G7 в Канаді.
Дональд Трамп практично зірвав саміт НАТО в Брюсселі.

Голова Ради Евросоюзу, Дональд Туск, дуже м'яко (не наражаючись першим під удар) намагається показати всьому світу, що Трамп вже набагато відвертіше підтримує політику Московії, включно з її політикою щодо України. До цього пазлу добре лягає те, що Трамп чотири роки поспіль не відповідає, що Крим є Україною. "У кількох бесідах зі мною президент Трамп не приховував, що в нього мало захоплення щодо України, а більше розуміння того, що зробила Московія в Україні", — розповів Туск.

Дональд Трамп відкрито грає на розвал Евросозу.

Трамп закликав Терезу Мей подати на Евросоюз до суду, а не проводити з ним переморвини щодо м'якого Брекзиту. Відомо, що сьогодні Брекзит через щораз більше опонування серед політиків і громадян взагалі опинився під великим питанням. Та Трамп стимулює Мей тим, що у випадку повноцінного Брекзиту США укладуть з Великою Британією гарну двосторонню торгову угоду.

Таку саму пропозицію Трамп зробив і Емануелю Макрону — якщо Франція вийде з Евросоюзу.

Трампові більше до вподоби авторитарні політики — Кім Чен Ин, Путін, Ердоган.

Ось така картина перед очима. Але повторюю, я не наганяю хмари, бо питання визнання анексії Криму, скасування санкцій з Московії, тощо, має ухвалювати Конґрес, а він на це нізащо не піде.

Також, я точно знаю, що Трамп обговорюватиме з Путіном питання утримання своєї влади, а саме — як протидіяти розслідуванню Роберта Мюллера, а також питання листопадових виборів до Конґресу США.

І зовсім не випадково саме завтра, в день зустрічі Трампа з Путіном у Гельсінкі, республіканці в Конґресі намагатимуться атакувати заступника генпрокурора США, Рода Розенстайна, який курує розслідування Мюллера. Правда, шансів на відставку Розенстайна — нуль, а все ж.

Майте гарний вечір.

Олег Пономар