"Понеділок, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Понеділок, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Велика Британія надала групі експертів ООН супутникові фотографії, які можуть доводити факт поставок РФ північнокорейських озброєнь, щоб ініціювати офіційне розслідування щодо цих фактів
*
У секторі Гази відновили доступ до мобільного зв'язку та інтернету після найдовшого майже повного знеструмлення анклаву
*
Найбільші хедж-фонди світу отримали рекордний прибуток у 2023 році
Прибуток найбільших хедж-фондів світу у 2023 році досяг рекорду, у тому числі завдяки зростанню котирувань акцій, пише Financial Times.
20 провідних фондів отримали минулого року прибуток у розмірі $67 млрд порівняно з попереднім максимумом $65 млрд, зафіксованим за підсумками 2021 року, за розрахунками LCH Investments.
Таким чином вони закріпили своє домінування в галузі. 20 найуспішніших хедж-фондів управляють лише 19% активів, але при цьому вони заробили торік приблизно третину сукупного прибутку галузі.
TCI заробив для інвесторів $12,9 млрд, завершивши рік підйомом на 33% порівняно із зростанням на 24% американського фондового індексу S&P 500.
У його портфель на кінець вересня входили великі пакети акцій таких компаній як Alphabet Inc., Canadian National Railway,Visa Inc., General Electric Co. та Moody's.
Прибуток фонду Citadel у 2023 році склав $8,1 млрд (після рекордних $16 млрд роком раніше), Viking — $6 млрд, Millennium — $5,7 млрд, DE Shaw — $4,2 млрд, Pershing Square — $3,5 млрд.
*
Казахська Kaspi провела IPO у США й залучила $1 млрд
*
Ціни на каву підскочили у січні на 11% на тлі конфлікту у Червоному морі
*
Кандидат у президенти США від Республіканської партії і головний опонент Дональда Трампа Ніккі Гейлі, коментуючи зняття з виборів Рона ДеСантіса, зазначила, що на фінішній прямій «лишилися чоловік і жінка», та закликала виборців підтримати свою кандидатуру
*
Дедалі більше республіканців у Палаті представників США невдоволені спікером Майком Джонсоном і розглядають можливість усунення його з посади
*
Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер вважає, що підтримка української економіки Сполученими Штатами є не менш важливою для перемоги над Росією, ніж військова допомога.
Про це вона написала в колонці для The Hill.
За її словами, економічна допомога створює основу для найбільшої віддачі від інвестицій з точки зору державних доходів України.
«Подумайте про Чорне море. Якщо ми зможемо поєднати інвестиції в інфраструктуру, оборону та приватний сектор, ми зможемо допомогти Україні збільшити експорт зерна та сталі до 8 мільйонів тонн на місяць, що може додати до державної скарбниці України до 5 мільярдів доларів на рік, зменшивши її залежність від міжнародної підтримки», - розповіла спецпредставниця.
Пріцкер додала, що «агресивна війна Росії становить серйозну загрозу не лише для України, а й для Сполучених Штатів та Європи, нашої економічної безпеки і самих ідей свободи та демократії, які тримають наш світ разом».
«Війна Путіна спрямована на відновлення диктаторської, корумпованої імперії в серці Європи, яка прагне підірвати як НАТО, так і Європейський Союз», - зазначила вона.
Спецпредставниця зауважила, що за допомогою Америки разом із понад 50 союзниками і партнерами по всьому світу «відважні воїни України витримали натиск РФ, повернули собі понад 50% території та значно погіршили військовий потенціал Москви».
За її словами, підтримка від США «озброїла українців для захисту своєї землі та Європи, водночас модернізуючи оборонно-промислову базу Штатів, роблячи їх більш підготовленими до будь-яких подій».
Пріцкер переконана, що підтримка української економіки з боку США не менш важлива, ніж допомога у сфері безпеки, оскільки від її стійкості залежить результат бойових дій. «Економічна стійкість є основним принципом військових зусиль України, а безпека та економіка утворюють подвійну спіраль, переплетену в зусиллях перемогти Росію на полі бою», - наголосила спецпредставниця США.
За її словами, якщо Конгрес США схвалить фінансування України, Київ зможе залучити набагато більше коштів від інших донорів. «Наша підтримка української програми Міжнародного валютного фонду генерує додаткову підтримку з боку донорів у всьому світі. Наш запит до Конгресу на $11,8 млрд допоможе залучити майже втричі більше коштів від інших донорів», - зауважила вона.
Вона додала, що Путіну не вдалося зломити хоробрих українських військових - навіть взимку. «Він спрямував свої зусилля на руйнування української економіки, щоб домогтися того, чого не може досягти на полі бою. Кремль робить усе можливе, щоб відрізати Україну від світових ринків зерна, сталі, технологій та енергоносіїв», - додала Пріцкер.
Вона вказала, що безпековий та економічний пакети США складають «ядро підтримки України». «Якщо ми діятимемо зараз, цей пакет дасть сигнал друзям і ворогам про американське лідерство, силу та рішучість, коли справа стосується перемоги України та її майбутнього як вільної, незалежної, демократичної, економічно процвітаючої держави, інтегрованої в ЄС і НАТО», - сказала Пріцкер.
Пріцкер минулого тижня відвідала з візитом Україну, під час якого зустрілася з вищим керівництвом держави.
*
Авіаційні трекери свідчать, що розвідувальний літак США пролетів над Південною Кореєю у понеділок з очевидною місією стежити за Північною Кореєю після її заяв про випробування підводного ядерного дрона
*
Генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск прилетів до Польщі
*
Глава УГКЦ подякував українцям Канади за їхню підтримку України
*
Світовий конгрес українців висловив вітання з нагоди Дня Соборності
*
Канада та Норвегія готові допомагати в питанні повернення українських громадян додому: Омбудсман провів зустріч з послами двох країн
Конкретні кроки для повернення наших громадян додому: Канада та Норвегія – країни, які готові допомагати!
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець сьогодні вперше зустрівся з послами одразу двох країн: Канади – Наталкою Цмоць, Норвегії – Хеленою Санд Андерсен.
Головна мета розмови – обговорення конкретних кроків реалізації четвертого пункту Формули миру. Адже ці країни – співголови робочої групи з реалізації цього пункту (co-chair country).
Кроки, які сторони обговорили, були спрямовані на всі три категорії:
- повернення депортованих і примусово переміщених дітей;
- повернення цивільних громадян;
- повернення військовополонених.
Посли Канади та Норвегії запропонували їхні бачення розв’язання проблем і подальшої взаємодії, залучення нових країн. Своєю чергою, Омбудсман України наголосив на необхідності створення нових механізмів, які справді будуть дієвими. Адже йдеться про життя людей!
Також під час зустрічі були порушені питання відвідування українських громадян міжнародними організаціями, залучення країн-покровительок. Дмитро Лубінець розповів про роботу в Давосі, Джидді, на Мальті, співпрацю з міжнародними партнерами. Обговорили й подальшу можливу роботу Міжнародної коаліції країн за повернення українських дітей.
Окрім цього, Омбудсман запропонував нашим партнерам такі кроки для втілення:
- Продовжити роботу над верифікацією та пошуком депортованих українських дітей;
- Посилити роботу над притягненням до відповідальності винних, зокрема видачі нових ордерів на арешт вищому керівництву РФ за незаконне ув’язнення та утримання цивільних громадян;
- Створити реабілітаційні центри для кожного з трьох категорій, аби люди, які повертаються додому, могли відновитися як психологічно, так і фізично.
Дмитро Лубінець висловив вдячність Канаді та Норвегії за підтримку української Формули миру, зокрема й четвертого пункту, а також за продуктивну зустріч та кроки, які запропонували Наталка Цмоць та Хелена Санд Андерсен.
*
Трупа Національного балету України провела в Канаді два благодійні концерти
*
Британська розвідка - У грудні 2023 року українські порти експортували більше сільськогосподарської продукції, ніж будь-коли з моменту вторгнення Росії, майже напевно завдяки відновленню роботи основних чорноморських портів України та створенню одностороннього морського експортного каналу
*
Посол Британії у Києві Мартін Гарріс підтвердив, що до завершення війни Україна не зможе отримати британські мінні тральники через дію Конвенції Монтре
*
Посол Британії в Україні Мартін Гарріс вважає торішні події на Чорному морі справжньою перемогою України
*
Посол Британії в Україні Мартін Гарріс відповів, чи є в України дозвіл Лондона бити по РФ британською зброєю.
За словами посла, Британія готова до того, що її зброя буде складовою поразки Росії.
"Звичайно, ми постачаємо і постачали зброю Україні. Я пишаюся тим, що Британія була першою європейською країною, яка постачала летальну зброю Україні – це були антитанкові ракети нового покоління. Потім бойові танки, потім далекобійні ракети", – зауважив дипломат.
Він додав, що після підписання безпекового договору з Україною постачання зброї буде вже не тільки політикою, а обов'язком.
Водночас він наголосив, що зараз застосування британської зброї більш орієнтоване на окуповані території – перш за все на Крим.
На уточнення, що Гарріс не заперечив можливість використовувати зброю Британії на території Росії, посол відповів, що це "перш за все, стратегія України".
"Це не стратегія Великої Британії, не стратегія інших партнерів. Це Україна, яка має створити стратегію (застосування зброї) для перемоги", – зауважив дипломат.
Гарріс також зазначив, що минулорічні події на Чорному морі стали справжньою перемогою України, яка мала геостратегічний і економічний ефект.
*
Міністерство закордонних справ Великої Британії змінило офіційні рекомендації для подорожей до України.
Досі МЗС Британії взагалі не рекомендувало їздити до України за будь-яких обставин. Від 22 січня відомство рекомендує утриматися від усіх поїздок до України, окрім необхідних, до Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей, у зв'язку з чим ті змінили червоний колір на жовтий.
Водночас зовнішньополітичне відомство Британії продовжує рекомендувати утриматися від усіх поїздок до решти областей України.
*
Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що Європі необхідно "активізуватися" та надати Україні більше фінансування
*
Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель заявив, що українцям не слід хвилюватись через можливе послаблення підтримки з боку Євросоюзу незважаючи на зміщення фокусу на вирішення конфлікту на Близькому Сході
*
Парламентська асамблея Ради Європи одностайно погодилася розглянути з процедурою термінових дебатів питання що, стосується порушення прав українських дітей
*
На сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у понеділок, 22 січня, оскаржили повноваження делегації Азербайджану в ПАРЄ у зв'язку з невиконанням взятих на себе зобов'язань
*
Міністерство внутрішніх справ Австрії 22 січня попередило про "помітний приплив" ультраправих до країни на тлі арештів двох членів екстремістських угруповань за останні кілька тижнів
*
Німецька ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" ("АдН") у разі приходу до влади не відкидає проведення референдуму про членство в ЄС на кшталт Brexit
*
У Німеччині в опозиційній ХДС стався розкол: частина партійців з групи WerteUnion (Союз цінностей), яка орієнтується на правих виборців, проголосувала за вихід і створення нової партії
*
На тлі поновлення дебатів про можливість заборонити діяльність правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" з’явилися розмови про менш радикальну опцію – позбавлення її фінансування, проте з правової точки зору це може бути не менш складно
*
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і низка міністрів привітали протести проти ультраправих і партії "Альтернатива для Німеччини", на які вийшли сотні тисяч людей по всій країні
*
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск під час візиту до Києва заявив, що його країна буде цілковито підтримувати швидке приєднання України до Європейського Союзу
*
У Міністерстві закордонних справ України у відповідь на пропозицію словацького прем’єр-міністра Роберта Фіцо щодо "територіального компромісу" з Росією заявили, що про це не може бути й мови, - речник МЗС України Олега Ніколенка щодо останніх заяв словацького прем’єр-міністра.
"Не може бути компромісу щодо територіальної цілісності. Ні України, ні Словаччини, ні будь-якої іншої країни", – заявив Ніколенко.
Він додав, що Україна та партнери докладають зусиль задля виведення росіян із Криму, Донбасу та Луганська, щоб вони не пішли далі – зокрема, і до Кошицького, Пряшівського та інших словацьких країв.
"Давайте говорити відверто: без безпеки в Україні, не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі загалом. Маємо спільними зусиллями наближати українську перемогу", – зауважив речник українського міністерства.
*
Україна закликає ЄС збільшити постачання зброї, затвердити довгострокову програму підтримки, конфіскувати активи РФ і перервати постачання до Росії критичних компонентів - Дмитро Кулеба
*
Ціни на газ у Європі впали нижче за $300 за тисячу кубометрів
*
Перший у світі завод із виробництва «екологічно чистої сталі» отримав $4,2 млрд фінансування
Серед інвесторів – інвесткомпанія Vargas Holding AB, яка також є засновником шведського виробника акумуляторів Northvolt AB
*
Профспілка німецьких машиністів готується розпочати новий страйк як аргумент у суперечці з Deutsche Bahn про кращі умови праці, це може означати скасування більшості потягів протягом шести днів
*
Французькі аграрії погрожують розпочати активні акції протесту, якщо їхні заплановані переговори з урядом не дадуть результату
*
В Естонії у понеділок, 22 січня, розпочинається страйк вчителів у загальноосвітніх школах
*
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган напередодні у Стамбулі зустрівся з прем’єр-міністеркою Італії Джорджією Мелоні
*
НАТО розпочинає найбільші навчання з часів Холодної війни
Північноатлантичний альянс розпочинає у понеділок, 22 січня, найбільші за останні десятиліття військові навчання Steadfast Defender 2024 ("Непохитний захисник"), що симулюватимуть конфлікт із "практично рівним противником"
*
ЄС планує створити новий фонд військової допомоги Україні на €20 млрд
*
WSJ: ЄС готує новий план для збільшення військової допомоги Україні
У Євросоюзі цього тижня розпочнеться робота над новим планом розблокування десятків мільярдів доларів, що допоможе збільшити обсяги військової допомоги для України
*
Перші іспанські військовослужбовці цими вихідними прибули до Словаччини, щоб перебрати у Чехії командування багатонаціональною бойовою групою НАТО
*
Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен акцентувала, що перед європейськими країнами стоїть одночасне завдання і надавати Україні потрібну зброю якнайшвидше, і "розганяти" оборонно-промисловий комплекс у ЄС, щоб зміцнювати власну обороноздатність
*
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що допомога Україні з боку Сполучених Штатів є єдиною надією Києва на перемогу у війні з РФ
*
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск під час візиту до Києва у понеділок засудив тих, хто у питанні російсько-української війни намагається зберігати нейтралітет - вони заслуговують "найтемнішого місця в пеклі" за ставлення до України
*
Польща приєдналася до декларації G7 про «гарантії безпеки» для України
*
Польща оголосила про новий пакет оборонної допомоги Україні
Президент України та президент Польщі знайшли нову форму взаємодії для масштабування закупівель зброї
*
Міністр закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш заявив, що єдиний спосіб зупинити РФ - це допомогти Україні зараз перемогти у війні, адже потім це буде коштувати ще дорожче
*
Хорватія планує у наступні два роки відновити військову базу у містечку Белі Манастир біля кордону з Сербією
*
«580 мільйонів запитів на сервіс». monobank відбив кілька хвиль потужної DDoS-атаки
*
Волонтерське розвідувальне співтовариство InformNapalm опублікувало нове дослідження, яке ґрунтується на листуванні російських політиків та їхніх помічників, й розкриває факти про вплив Росії на різні політичні аспекти у світі через економічні відносини з дружніми країнами та особами
*
Минулого року в Україні після обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів знято статус небезпечної території із загальної площі 18 тисяч квадратних кілометрів
*
Країни Заходу не повинні побоюватися наслідків передачі заморожених резервів Росії на допомогу Україні, оскільки таке рішення має свої стратегічні вигоди.
Про це в колонці для Financial Times написав колишній керівник Світового банку Роберт Зеллік
За його словами, західні країни, які сумніваються щодо цього питання, перебільшують ризики та недооцінюють стратегічні вигоди від такого кроку. Одним з аргументів проти є те, що інші країни не захочуть після цього зберігати свої резерви в західних юрисдикціях.
Але, на думку Зелліка, якщо країни "Великої сімки" (G7) разом з Євросоюзом діятимуть спільно, альтернатив зберіганню грошей не залишиться.
"Китай та інші економіки не тримають долари або євро, тому що вони дружать з Європою і США. Скоріше, вони мають профіцит торговельного балансу, який приносить прибуток в іноземній валюті", - зазначив Зеллік.
Також він звернув увагу на те, що країни G7 уже провели тест - заморозили російські резерви на два роки і не створили тим самим руйнівного або стримувального ефекту.
Передачу резервів Києву колишній глава Світового банку назвав "елегантним правосуддям" і моральною підтримкою для українців серед "зими невдоволення", яка "допоможе країні чинити опір". Крім того, на його думку, це буде сигналом для Росії, що та не зможе протриматися довше за Україну.
Якщо західні уряди відправляють Києву озброєння для боротьби з Росією, дивно ухилятися від передачі російських активів, зауважив Зеллік.
Він висловив сумнів, що Захід може ухвалити рішення повернути резерви назад Москві, якщо тільки Росія не погодиться на мирне врегулювання.
Також колишній глава Світового банку припустив, що пропозиція передати активи сподобається американським виборцям, які незадоволені фінансуванням Києва з бюджету США.
*
За минулий рік на оборону витрачено 1,8 трлн грн, або понад 60% всього бюджету – Мінфін
*
До бюджету залучили ще майже 350 мільйонів від приватизації
*
Ринок землі: Бізнес продав понад 200 га землі після відкриття ринку
З січня 2024 року ринок землі було відкрито для юридичних осіб. Відтепер компанії мають право офіційно купувати до 10 тисяч гектарів землі. Попри очікування, бізнес навпаки почав продавати ту землю, що вже була у його власності, аніж купляти нову. Про це йдеться у повідомленні Опендатабот.
*
«Нібулон» попросив USAID допомогти в придбанні 250 вагонів
Раніше USAID придбав для компанії 50 вагонів-хоперів, і це суттєво поліпшило економіку перевезень
*
Торгівля України з Євросоюзом уже більш-менш стабілізувалася після ухваленого Брюсселем у травні 2022 року регламенту про призупинення на рік дії всіх митних зборів, квот і заходів торговельного захисту щодо українського експорту, Київ очікує на чергове продовження цього регламенту та готовий до детальної дискусії з країнами ЄС щодо торговельних потоків, які склалися за цей час, заявив заступник міністра економіки - торговельний представник України Тарас Качка.
*
Уряд Польщі призначить уповноваженого з питань відновлення України
*
Польща домоглася від ЄС дозволу на обмеження експорту продовольства з України – FT
Валдіс Домбровскіс, комісар із питань торгівлі, повідомив Financial Times, що пропозиція має надійти цього тижня і, ймовірно, міститиме «специфічні для кожної країни захисні заходи», які дозволять Брюсселю блокувати імпорт, якщо ринок певної країни буде переповнений
*
Зарплати в українському ІТ зменшилися вперше з початку повномасштабного вторгнення
У грудні 2023 року медіанна зарплата становила $3300 проти $3435 пів року тому
*
Приватбанк виставив на продаж 80 тисяч безнадійних кредитів фізосіб
*
ПУМБ підвищує ліміти на карткові перекази
*
Швидкі та прості кредити від Укргазбанку для бізнесу на будівництво сонячних електростанцій
Власна сонячна електростанція потужністю до 150 кВт дозволить підприємствам мікро- та малого бізнесу економити на енерговитратах та допоможе забезпечити безперебійну діяльність під час можливих відключень
*
Державна програма іпотечного кредитування "єОселя" є великим успіхом для України, завдяки її розширенню з часом українці зможуть придбати не лише житло, а й дачу
*
«Метінвест» візьме участь у запуску «зеленого» сталеливарного заводу в Італії
Завод буде збудований у Пйомбіно на площі майже 260 га
*
Укрнафта торік ввела в експлуатацію 8 нових нафтових свердловин. На 2024 рік компанія запланувала почати зведення 30 нових свердловин.
*
Philip Morris в Україні сплатила понад 30 млрд грн податків у 2023 році
*
В Україні запустять портал міжнародних автобусних маршрутів. Там можна буде знайти квитки на легальні рейси
*
У Дія.City зареєструвалося понад 800 компаній, з яких близько 100 займаються оборонними технологіями
*
Українська мережа «Міністерство чебуреків» відкрила перший ресторан у Польщі
В Україні мережа представлена в Києві та Одесі
*
Президент підписав указ про історично населені українцями території рф
Йдеться про Кубань, Стародубщину, Північну та Східну Слобожанщину, Білгородську, Брянську, Воронезьку, Курську та Ростовську області рф
*
Президент внесе до Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство
*
Кабмін внесе на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозиції щодо застосування строком на 50 років таких секторальних спеціальних економічних санкцій, як заборона на 50 років будь-якого транспортного сполучення з Росією - автомобільного, залізничного, авіаційного та суднохідного
*
Навчання ВООЗ пройшли 80% лікарів і 65% медсестер Бориспільської «первинки» – директор лікарні
Василь Жернов додав, що лікарня також уклала договір із НСЗУ, оскільки послуга є безкоштовною
*
Цифровізація охорони здоров’я: які сервіси з’являться у 2024 році
Міністерство охорони здоров'я України презентувало роботу вже впроваджених проєктів і анонсувало плани щодо розвитку цифровізації охорони здоров’я на 2024 рік. Про це йдеться у повідомленні Міністерства на Урядовому порталі.
Зазначається, що електронна система охорони здоров’я (ЕСОЗ) — найбільша IT-система України і одна з ключових систем цифрового простору української медицини eHealth.
Сьогодні завдяки новим сервісам, що вже впроваджені в ЕСОЗ, можна:
виписувати електронні направлення;
формувати медичні висновки про народження та тимчасову непрацездатність;
придбати рецептурні ліки за електронним рецептом від лікаря;
отримувати ліки, а також тест-смужки для глюкометрів за е-рецептом у межах програми реімбурсації тощо.
Також в електронній системі охорони здоровʼя став доступним функціонал обліку реабілітаційних втручань. Внесено понад мільйон записів (з використанням МКФ) щодо провадження реабілітації.
Крім сервісів, впроваджених в ЕСОЗ, уже запущено пілот електронної системи управління запасами ліків та медичних виробів «e-Stock», розвинуто нові модулі системи «MedData», серед яких — модуль «гуманітарна допомога», «Вакцинація» та «Облік».
Що буде вдосконалено і впроваджено у 2024 році
Як обіцяють у МОЗ, незабаром запрацює кабінет пацієнта, тож в українців з’явиться можливість, зокрема, і заключати декларацію з лікарем онлайн.
Окрім цього, буде розширено функціонал реабілітаційних втручань, продовжиться впровадження системи верифікації лікарських засобів, продовжуватиметься робота над цифровізацією ВЛК та МСЕК.
*
Захист Мазепи оскаржує рішення про арешт бізнесмена
Апеляцію доповнять після отримання повного тексту ухвали суду першої інстанції
*
Власники 42 компаній із руху «Маніфест» обіцяють зупинити свої підприємства в знак протесту проти тиску силовиків на бізнес
1 лютого бізнес обіцяє частково зупинити діяльність компаній на одну годину, якщо влада не вживе заходів
*
Уночі згорів заміський будинок бізнесмена Мазепи
Він був обладнаний системами спостереження, тому зараз причини пожежі встановлюються
*
«Призведе до збитків і втрати клієнтів». У Concorde Сapital заявили про призупинення роботи офісу після обшуків
*
«Такого не було навіть за часів Януковича». Співзасновник «Нової пошти» прокоментував умови ведення бізнесу в Україні
*
Суд відправив Ігоря Мазепу під варту з правом внесення застави у 349 млн грн
*
ДБР затримало Романа Гринкевича. Він є підозрюваним у справі про закупівлі неякісного одягу для ЗСУ
*
Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду про стягнення в дохід держави активів експрезидента АТ "Мотор Січ" Вячеслава Богуслаєва та колишнього топменеджера компанії Петра Кононенка
*
За період повномасштабної війни активна позиція Державного бюро розслідувань дозволила повернути Україні майна на понад 16 млрд грн
*
З початку повномасштабного вторгнення Національна поліція взяла під контроль фінансові операції 7 тис. підприємств, які співпрацювали з підприємствами з Російської Федерації і Республіки Білорусь, і запобігла виведенню з України 200 млрд грн
*
Костін - Від початку повномасштабного вторгнення за процесуального керівництва прокурорів органами безпеки розслідувалося 66 кримінальних проваджень, предметом яких є активи, які прямо чи опосередковано належать громадянам Російської Федерації
*
Китайські акції у Гонконгу подешевшали до мінімуму за майже 19 років
*
Китай купує обладнання для виробництва мікросхем на рекордні майже $40 млрд із метою обійти американські санкції
Китайські компанії-виробники швидко інвестують у нові заводи з виробництва напівпровідників, намагаючись розширити можливості країни
*
Тайвань минулої доби зафіксував наближення до острова шести китайських повітряних куль, які пролетіли поблизу північної його частини, де розташовані столиця Тайбей та головний міжнародний аеропорт
*
Для КНДР продаж Росії балістичних ракет є джерелом прибутку, а також способом випробувати свою зброю на полі бою
*
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто перед зустріччю глав МЗС країни-членів ЄС спрогнозував, що дискусії щодо виділення допомоги Україні будуть важкими - звинуватив ЄС у "воєнному психозі" на тлі розмов про допомогу Україні
*
Російські олігархи Ротенберги не сплатили в Україні понад 500 млн грн податків
*
російський олігарх Риболовлєв розглядає можливість продажу футбольного клубу Monaco
Риболовлєв – один із небагатьох російських олігархів, який не перебуває під санкціями, оскільки покинув країну більше десяти років тому – отримав щонайменше дві пропозиції про продаж своєї частки від американських інвесторів минулого року
*
Казахстан заборонив в'їзд у країну російській пропагандистці Тіні Канделакі через її скандальні висловлювання про нібито утиски російської мови
*
Тихої ночі та скорішої Перемоги нам всім